Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyenek úgy öltözve!

2009.04.05


Legyenek úgy öltözve!

5-én civil gyűlés a Hősök-terén. A szervező szerint százezres tömeg várható. Civil csoportok százai jelezték csatlakozásukat a civilek mögé rejtett Fidesz gyűlésre. Nincs ezzel semmi baj, mert ha civil gyűlés, akkor mindegy ki támogatja, de nem mindegy, hogy ott mi történik, és kik mit mondanak. Úgy gondolom, már az elején le kell szögeznünk két dolgot.

Először is, mi civilek nem párt vagyunk, nem kell "jólfésültnek" és szimpatikusnak tűnnünk. A mi dolgunk nem a választási eredmények bűvölése, hanem a lehetetlenné tett életünk megmentése, majd az életfeltételeink rohamos javítása. Nem húsz, harminc év múlva, hanem most!

Másodszor, ha a százezres tömeg valóban reális lesz, és ennyien összejönnek, akkor nem retorikai virtuózitásban kell tündökölni, és "jól megmondani", aztán hazamenni, hanem tenni, cselekedni. Megtenni, ami elmaradt 2006-ban, megtenni, amit Thaiföldön megtettek, és ami az egyedüli békés megoldás, de kényszerítő és a civil társadalom számára immár létfontosságú megoldás, vagyis az általános államirányítási blokád létrehozását, és fenntartását. E-nélkül a civilek is beállhatnak a passzív hallgatóság sorába, és keserű arccal sóhajtozva tudomásul vehetik, amint a helytartók végrehajtják fölöttük a globális pénzügyi körök diktátumait.

A magam részéről a tettekben reménykedve figyelem az eseményeket, de hangsúlyozom, egyetlen nagyszerű beszéd sem érdekel. Csak, és csakis egy -ha lesz olyan-, amely rövid felszólításként hangzik el a tömeg felé, mondván: irány a Parlament épülete, a Képviselői Irodaház épülete, a Miniszterelnöki Hivatal épülete, a Magyar Nemzeti Bank épülete, a Pénzügyminisztérium épülete, és oda ezután be már senki sem léphet, csak miután az új választások -a listás választási lehetőség kizárásával- megtörténtek. Akkor ott leszek magam is a sorban, és még sokan mások, akik szintén a tettek emberei. Akkor lesz értelme a vasárnapi gyűlésnek, egyébként fölösleges időpazarlás.

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.