Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fidesz, a nagytőke, és a választás

2009.07.20

 

 
Ez a cég a Pallagi úton rengeteg fát kivágott, hogy oda parkolókat építsen. Úgy látszik nekik ezt is szabad. Debrecen tüdejét vegyi anyagokkal mérgezni, és annak alkotó elemeit, a fákat kivágni egy izraelita cégnek ezek szerint lehet, ami számukra nem bűn. Pedig az! Bűn!
 
A városvezetés, azon belül Kósa Lajos polgármester, ennek az izraelita cégnek a kiszolgálói, amiért hagyják, hogy szennyezzék, és pusztítsák erdőinket! A Globális Nagytőke bármit meg tud venni, főleg, ha ilyen vezetője van a városnak! Néhány száz méterrel arrébb, ugyanezen az úton, lakóházakat építeni Kósa Lajos nem enged, de üzemet, ipari létesítményeket építeni már igen. Milyen meglepő, vagy mégse? A debreceni polgár pedig, ha nincs elegendő pénze egy normális telekre, amire építkezhet, vegyen egy újosztású lakóparkban telket, a város szélén, ami nemrég még legelő volt. Vajon kinek a zsebébe vándorolt az a rengeteg pénz, amiért azt a legelőt a város, építési telekké nyilvánította?  Van potenciális telek Debrecen belvárosában is, gondolok itt, például a Honvéd utca és az Erzsébet utca közötti területre, csak ki kellene költöztetni a sok ingyenélő romát, a város tulajdonában lévő bérlakásokból. Mindjárt lehetne ezeknek a lepukkant házaknak a helyére társasházakat építeni a cívis emberek részére. A polgármesternek viszont, most más dolga van. Azon dolgozik serényen, hogyan tudja csődbe vinni a várost. Gazdasági válság idején vesz több Milliárdért buszokat, építtet befejezetlen színházat, amikor még a Csokonai színházat sem tudja felújíttatni stb. 2010 őszén, az önkormányzati választások után majd egy gazdaságilag tönkretett Debrecent, kell a Jobbiknak átvennie. Nem gond, megbirkózunk ezzel a feladattal.
Apropó választás, a Nagyvezér Orbán Viktor nem akar sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel koalíciót kötni, a Fidesz egyedül akarja kormányozni az országot! Kedves Viktor felhívnám a figyelmét, hogy ezt nem Ön fogja eldönteni, hanem a magyarországi választópolgárok. Mint tudjuk választást, kell nyerni, nem, pedig közvélemény-kutatást. Még, ha meg is nyernék az Országgyűlési választást, akkor sem biztos, hogy elérik az 50% plusz egy szavazatot. Akkor, pedig nem kormányozhat a Fidesz egyedül. Az a szégyen meg csak nem esik meg, hogy 2/3-dal nyernek. Ennyi erővel maradhatott volna az egypártrendszer, ami ellen annyira harcoltak a rendszerváltás idején. A jelenlegi közvélemény-kutatási eredményeik, pedig nem feltétlenül az Önök érdeme, hanem az MSZP-SZDSZ kormány ámokfutásának a következménye. A Fidesz eddig semmilyen megoldást nem vázolt fel a gazdasági válság megoldására. A választópolgárok rá fognak jönni 2010 tavaszáig, hogy ez édes kevés. Ekkor jöhet igazi alternatívaként a Jobbik, amely pártnak határozott elképzelései vannak a gazdasági, és morális válság megoldására. 
Kedves Orbán Viktor, ha majd a pártja nem csak a szavakkal játszik, és nem ilyen beképzelt vezetője lesz, aki már több választáson alul maradt, és még mindig azt hiszi, hogy Ö diktál, akkor talán a Jobbik szóba fog Önökkel állni!  
 
Tóth Imre, Jobbik
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.