Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az EP-ben is gárdáznak a szocionisták: betiltatnák a szervezet egyenruháját

2009.07.16
 

Az MSZP-nek az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: annak kapcsán, hogy az Európai Parlament alakuló plenáris ülésén a Jobbik képviselői uniformist viseltek - amely a magyar médiában nagy teret kapott -, a frakcióvezető külön kiemelte a "szélsőjobb előretörésének veszélyét Magyarországon és az Európai Unió más tagállamaiban".

 

 

Schulz elmondta, hogy német állampolgárként "különösen érzékeny minden olyan viseletre, amely a náci vészkorszakot idézi fel". Ennél is veszélyesebbnek tekinti azonban azt az ideológiát, amelyet ez az egyenruha takar. Fontosnak tartja, hogy valamennyi demokratikus politikai erő mind az Európai Parlamentben, mind az európai közéletben közösen lépjen fel és fogjon össze a "szélsőséges politikai magatartással szemben".

 

 

A képviselőcsoport a közlemény szerint egyhangúlag elítélte a Jobbik képviselőjének európai parlamenti akcióját: az ilyen katonai egyenruha viselése szerintük félelmet kelt, ami a "XXI. századi Európában, bármely demokratikus intézményében elfogadhatatlan".

 

 
"Az uniformis viselete egy jogerős bírósági ítélettel betiltott szélsőséges szervezet egyértelmű és elfogadhatatlan provokációja" - értékelte Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a közlemény szerint. "Az elmúlt öt évben a kormánypárti és ellenzéki képviselők is egyaránt a szakmai munkájukkal igyekezték megalapozni Magyarország elismertségét. A Jobbik akciói hazánk jó hírnevét rombolják. Az Európában elszigetelt szélsőséges párt sajnos nem csak saját magát, hanem egész Magyarországot járatja le" - tette hozzá a százmillió áldozatot követelő kommunizmus eszméjét valló párt képviselője.
 

A szocionisták csak azt tévesztik szem elől, hogy a Gárda nem katonai vagy félkatonai szervezet, így aligha vonatkozik az egyenruhájátra a szabály. (Ráadásul csak Szegedi Csanád viselte, nem mindhárom képviselő.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.