Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csákyék Fico-Slota szintjére süllyedtek, A Magyar Gárda nem kívánatos

2009.09.02
A tüntetés több ezer résztvevővel zajlott, azonban szemmel láthatóan megosztottan. A demonstráció szervezése a kollaboráns felvidéki magyar pártvezetők holdudvarához kötődik, akikről nincs egyöntetűen jó vélemény a demonstráción összegyűlt különböző magyar érdekvédelmi csoportok és szervezetek körében. A "Vesszen Trianon" jelszavakat és hasonló skandálásokat a mikrofonok áruló gazdái rendre lecsitították - mintha tótok és komcsik volnának - , illetve olyan megengedő és behízelgő kijelentések is elhangzottak, amelyek a közönség általános nemtetszését váltották ki (zúgolódás).
 
Tudósítónk sem a rendezvény előtt, sem alatt nem hallotta a Magyar Himnuszt. A jelentős létszámban részt vevő Új Magyar Gárda tagjai kérték, hogy jelenlétüket mondják be a támogató szervezetek között. Ezt azonban megtagadták a gazemberek. Ennek kapcsán Csáky Pál a következőket mondta: Nem mondják be a Gárdát, mert be van tiltva, és szélsőséges, különben is nem kívánatos "Szlovákiában".
 
Szerkesztőségünk kérdésére Kiss Róbert elmondta: hazamentek a tüntetésről és álságosnak tartják a rendezvény szervezőinek felhívását, amely az összefogás jegyében hívott Dunaszerdahelyre mindenkit. A rendezvényen elhangzottakkal kapcsolatban kijelentette: "Ne csodálkozzanak a felszólalók és a Csáky Pál-féle magyar vezetők, ha itt a Felvidéken harminc év múlva szlovákul beszélnek csak a gyermekeik. Ilyen lagymatagon sehol nem lehet képviselni a nemzeti identitást."
 

(Barikád nyomán)