Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki kinek a kreatúrája? Kövér, Gyurcsány, Bajnai, Szilvásy, Stumpf egy szervezetben

2009.03.31

Stumpf egy szervezetben

Újratöltve korábbi írásunk: 1988 november 26-án alakult meg a(z egyik) KISZ-utódszervezet, a MISZOT,  csupa KISZ- és MSZMP-káderrel az élén. Videó az alakulásról: Kövér, Gyurcsány,  Stumpf, Bajnai, Szilvásy is jól látható, egyéb hulladékok társaságában. Javasoljuk terjesztését polgári körökben, Zsidesz-alapszervekben.
A MISZOT-vezetőség tagjai komoly politikai karriert futottak be, még ha más és más pártokban is. Stumpf István elvtárs, a szervezet elnöke az Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt, ma a Századvég Alapítvány vezetője. Kövér László elvtárs, a MISZOT alelnöke ugyancsak a miniszterségig vitte. A másik alelnök Gyurcsány elfti volt, aki jelenleg (szemkilövető, választási csalással hatalomra került) miniszterelnök.
Kövér László egyébként már 1985-ben beleérzett a jövőbe, pedig akkoriban az ilyen magabiztossághoz elkélhetett a kommunista pártvezetés támogatása, de minimum jóindulata. Lássuk csak, mit is mondott Álmagyar Laca a IV. Országos Szakkollégiumi Találkozón: "Mi, akik most itt ülünk, talán nemsokára ennek a társadalomnak a vezető pozícióiban találjuk magunkat – akár tetszik ez nekünk és az előttünk járóknak, akár nem, feljebb vagy lejjebb meghozott döntéseinkkel, munkánkkal egyének, csoportok, s rajtuk keresztül az egész társadalom sorsát befolyásoljuk".
A MISZOT-ban szereplő személyek közül mások is szép karriert futottak be. Bajnai Gordon elvtárs, aki a Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete (AISEC) hazai tagszervezetének képviselőjeként kezdte, majd a céges világ után a Gyurcsány-kormány (sokszorosan köztörvényes, cégcsaló, rablóprivatizáló, tolvaj) minisztere lett. Szintén a MISZOT-ban bontogatták szárnyaikat Kékesi Tibor, Kárpáti Zsuzsa és Szabó Imre szocionista politikusok is.
De térjünk vissza Kövér Lászlónak, a Fidesz megmondóemberének rendszerváltozás előtti közéleti szerepvállalására. Az egyetem elvégzését követően az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa és kommunista párttag lett, 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas. Nagybajuszú elvtársunk egészen az ún. rendszerváltásig kitartott a Kádár-rezsim egypártjában, utána máshová irányították megbízói. A tanácsköztársasági, vörös felmenőkkel bíró Kövér kommunista volta mellett egyébként elkötelezetten cionista, Izrael-barát figura, nem véletlenül vált a likudista Fidesz egyik meghatározó vezérérévé. 1990 után azok közé tartozott, akik minden tettükkel akadályozták a kommunista rezsim vezetőinek elszámoltatását és bíróság elé állítását.
Szóval ki kinek a kreatúrája? Azon kevésbé tájékozott olvasók számára, akik még adnak némi hitelt az Orbán-kormány idején titkosszolgálati miniszterként a moszkovita állományt helyén hagyó, sőt, újabb bolsikkal erősítő főzsideszes szavainak, álljon itt Kövér László egyik kedvenc mondása: "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!"
 
(Barikád nyomán)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.