Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar-szlovák ülés

2009.03.04
A magyar és a szlovák parlament emberi jogi bizottsága együttes ülésén megvitatta volna a dunaszerdahelyi rendőrterrort, csak nem volt, akivel. A magyar bizottság elnöke, Balog Zoltán kifogásolta, hogy a tanácskozáson nem volt jelen két szlovák bizottsági tag, Jan Slota és Vladimír Meciar.
Hasznosnak tartotta volna, hogyha velük is sikerül szót érteni, mert a "magyar kisebbséggel" kapcsolatos álláspontjuk és Magyarországgal kapcsolatos álláspontjuk sok feszültséget hoz a két országnak a viszonyába és jó lett volna erről is beszélgetni - közölte.
A két bizottság megvizsgálta a magyarországi szlovákság és a felvidéki magyarság helyzetét, az ottani médiát, ezen belül is a magyarul sugárzó Pátria problémáját, és természetesen szóba került a dunaszerdahelyi szurkolóverés ügye is. Indokolatlan és aránytalan volt az a beavatkozás, ami ott "szlovák és magyar állampolgárokat ért", és úgy gondolják, kell, hogy erről konkrétan beszéljenek ebben az emberjogi bizottságban.
A magyar fél ehhez egy munka bizottságot állítana fel, amelybe a parlamenti bizottságok egy-egy tagot delegálnának Budapestről és Pozsonyból. A javaslatot elutasította a szlovák bizottság MKP-s elnöke, A. Nagy László, aki a hivatalos sajtóértekezleten szlovákul beszélt. (!!!)
A nemzetáruló A. Nagynak volt pofája azt mondani: úgy véli, a dunaszerdahelyi eseményeket nemzeti szinten kell kezelni, és ő "bízik abban, hogy a szlovák fél korrekt módon zárja le a vizsgálatokat, illetve nyilvánosságra is hozza majd azokat". Nagy mellett Markó Béla szabadságharcos, Kádár pedig nemzetmentő hazafi...
(MR nyomán)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.