Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olvasó: a Jobbik besétált a Fidesz-csapdába

2009.02.22
 Amikor a miniszterelnök ismertette a Magyar Hírlap állami bojkottjára szóló felhívását, a Jobbik volt szinte az első, amelyik közleményében a napilap előfizetésére és híveinek körében teljeskörű támogatására szólított fel. Ez -finoman szólva- óriási hiba volt. Taktikai-politikai hiba?
Nem tudom eldönteni, de tény, a Hírlap eddig sem adott teret a Jobbiknak és a bojkott-balhé óta sem, sőt, ugyanúgy ömlik a színvonaltalan lapból a kritika nélküli Fidesz-propaganda, mint eddig. Talán a Jobbik vezetőinek ellentételezést kellett volna (t.i. 40-50 %-al több teret a lapban...minimum) kérnie a Fidesz leendő gazdasági miniszterétől, a politikusi pályára készülő Széles Gábortól , ha már ilyen egyértelműen kiálltak a Fidesz-szócső mellett. Mert a Magyar Hírlap nem más. Az már csak a hab volt a tortán amit a Heti Válaszban olvastam, a Vámos Györgygyel készült interjúban:
"- De azért elismeri, hogy van antiszemitizmus?
- (Vámos György): Van. Például az MSZMP tagjai között sokan voltak antiszemiták. És én a kommunizmus idején is jártam MTK-meccsekre, s volt akkor is zsidózás a lelátókon. De ugyanúgy antiszemita lépésnek tartom az előző rendszer Izrael-ellenességét vagy a kárpótlás elszabotálását. És ne feledjük, a Horn-kormány idején masírozhattak a neonácik Budapesten, ahogy Bácsfi Diana is a Medgyessy-kormány idején került elő. Vagy mostanság miért nem lép fel senki hatékonyan a kuruc.infó ellen? "
Nos, a Magyar Hírlappal kapcsolatban nálam ezzel végleg "betelt a pohár". Nemhogy egy Fidesz-szócsövet nem vagyok hajlandó támogatni ezek után, a Fidesz második számú Csintalanjától, Vámos Györgytől egyenesen elhányom magam. A házi zsidaj egyébként a Kitörés-napról is "megemlékezett" a dögunalmas nyomdatermékben.
A Jobbiknak pedig célszerű elgondolkodni: feltétel nélkül támogatásra szólítottak fel egy olyan lapot, melyet kézivezérléssel irányít a Fidesz leendő gazdasági minisztere, miközben a Jobbiknak több éves törekvése megszólítani a Fidesz radikális szavazóit, akiket a "Fidesz radikálisai" most ezzel a Hírlaposdival próbálnak visszaterelni a "helyes" akolba.
Antiquarius
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.