Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sukoró, a Baumag és Hunnia miatt zárták be Budaházyt?

2009.08.26
 
 
Kevesen tudják, de Budaházy György tárta fel és robbantotta ki a Sukoró-ügyet. A rejtélyes Baumag-ügyben pedig közvetett koronatanú lett volna.
 
Budaházy György túl kényelmetlenné vált a hatalom számára, ezért félre kellett állítani. A gyilkosság már túl durva módszer a XXI. században, ezért egyszerûen kreált bizonyítékok alapján letartóztatták - írja a Szent Korona Rádió, alább a folytatás.
Tudjuk, hogy egy esetleges tanúvallomás és valami levelezõrendszer áll "bizonyítékként" a köztársaság nyomozóinak birtokában. Azt is tudjuk, hogy azt az ominózus, kamunak bizonyult robbantásos videót Budaházy gépén találták, ugyanis a letartóztattak közül csak õ foglalkozott a Razziával, és a többi mappa között ott van egy "Razzia" mappa is - ezt a képet ki is vetítették.
De mi is volt az indok? Miért vált Budaházy György ennyire kellemetlenné a hatalomnak? Azt mindenki tudja, hogy Gyuri egy emblematikus figurája volt az utcai harcoknak, a nemzeti ellenállásnak. Már ezért önmagában is eléggé felbõszíthette volna a regnáló hatalmat, azonban nagyon úgy tûnik, nem ez volt a valódi ok.
 
Sukoró-ügy
 
Januárban jelent meg egy nyúlfarknyi újsághír egy napilapban arról, hogy a Velencei-tó partjára izraeli "befektetõk" kaszinót szeretnének építeni.

Budaházy György gyermekkora nagy részét töltötte a Velencei-tónál, a VVSI evezõspályáján õ is sokat gyakorolt. A hír hallatán egy másik, Velencei-tóért aggódó hazafival együtt idõpont egyeztetés után január 22-én Sukoróra utaztak, hogy beszéljenek Molnár Gáborral, Sukoró polgármesterével a kaszinó veszélyeirõl.
 
Észérveiket a polgármester a nagy bevételre hivatkozva elhárította, dûlõre nem jutottak az ügyben. Mint késõbb kiderült, a háttérben igazi nagy nevek állnak, mint Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Tátrai Miklós, Oszkó Péter, illetve a zsidó Ronald S. Lauder, akik idõt és pénzt nem sajnálva mindent megtesznek tervük keresztülviteléért. Jogtalan telekcserével szerezték meg a sukorói területet, amire a kaszinót építenék. Ezt a telekcserét jelenleg közokirat-hamisítás illetve különösen nagy vagyoni kár okozása gyanújával az ügyészség vizsgálja.
 
Hiába folyik több vizsgálat is a telekcsere miatt, az izraeli „befektetõk” a kaszinóépítés jogát pályázati úton elnyerték, ezzel együtt pedig kétmilliárd forintos állami támogatás is ütheti a markukat. A „befektetõk” anyagi haszna óriási, hiszen az állami támogatás elnyerése mellett különbözõ (egyelõre még kivizsgálás alatt álló) jogsértésekkel meg is károsították a magyar államot, illetve a magyar népet. A valódi haszon azonban az értékes vízparti földterület, amivel kapcsolatban az a hír is felröppent, hogy valójában nem kaszinó, hanem lakópark fog épülni.
 
Az izraelieket kormánytagok hivatalosan támogatják, errõl írásos bizonyíték is készült. 2008 májusában már tárgyaltak a kormány tagjai Ronald S. Lauderrel és a többi „üzletemberrel” a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóról. Ezen a tárgyaláson, még jóval a pályázat kiírása elõtt, a kormány tagjai biztosították támogatásukról az izraeli „üzletembereket”. A kormány részérõl, illetve „magyar” részrõl jelen volt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök; Bárd Károly ügyvéd; Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter; Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium akkori államtitkára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja; Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ azóta menesztett vezérigazgatója; Daróczi Dávid akkori kormányszóvivõ, a megbeszélésrõl készült jegyzõkönyvet Ficsor Ádám látta el kézjegyével. Az eddig felsorolt nevek csak a jéghegy csúcsa, és még nem esett szó Sukoró település polgármesterérõl, Molnár Gáborról, valamint az egész képviselõtestületrõl.
 
Budaházy György tehát azzal, hogy nyilvánosságra hozta a Sukoró-ügyet, sokak terveit húzta kereszetbe. Nem sikerült szép csendben eladni ezt a földterületet, mint már oly sokat kis hazánkban. Amit a Razzia meghirdetésekor vállaltak, azt a hazafi végre is hajtotta, és a nyilvánosság erejét felhasználva igyekezett megakadályozni a magyar föld kiárusítását.
 
Nem véletlen tehát, hogy Budaházy Györgyöt el kellett hallgattatni, mert sokakat zavart az igazság kimondása és nyilvánosságra hozása.
 
Baumag-ügy
 
A történet igen hosszú, de az ügy súlyosságát bemutatandó, mégis néhány sort rá kell szánnunk.
 
A Baumag-ügy egy állami körökig visszavezethetõ több ezer milliárdos (nem elírás) lopás. 1995-re vezethetõ vissza, mikor megalakult a BAUMAG Általános Befektetési Szövetkezet. Gyakorlatilag ez egy piramisjáték volt, aminek lényege az volt, hogy a sok-sok ember befizessen X összeget, majd viszonylag nagy kamattal a pénzt visszakapja. A kamatok mindig az éppen másnak bent lévõ pénzébõl kerültek kifizetésre. Egy ideig ment is a dolog, bár vizsgálatok indultak, de mégis törvényesnek minõsítették, és az eljárásokat megszűntették. Aztán egyszer csak - miután egyre több pénzt tettek be, egyre többen -, nem történt kifizetés, egyik napról a másikra bezárt a pénztár. Ebben nemcsak a Baumag szerepelt, hanem több kisebb-nagyobb vállalat, mint a Duna Profit, Vetical, Pannon Unio stb. Hamar "döglött" ügy lett, hiába a feljelentések és bírósági eljárások. Úgy néz ki, hogy a Magyar Köztársaság Bírósága nem is annyira független. A nyomozati anyag államtitok lett, a károsultakat megfenyegették, akárcsak az ügyvédeket, hogy ne vállalják a károsultak jogi képviseletét. Aki mégis vállalta az ügyvédi feladat ellátását, mint Dr. Monostory Attila, aki azóta egyedüliként harcol tovább, tönkretették. Monostoryt az ügyvédi kamarából kizárták úgy, hogy csak utólag értesült róla, legújabban pedig elmebetegnek próbálják beállítani. Hogy tovább kuszáljuk az olvasóban a képet: megjelentek bizonyos álkárosultak is, hogy felderítsék a károsultak mozgolódását, szervezkedését és az ügyvédeket pedig bemocskolják a károsultak elõtt. Az álkárosultak nyilván nem maguktól jöttek...
 
Budaházy György úgy kapcsolódik a képbe, hogy a nyilvánosság által teljesen elzárt Dr. Monostory Attilának és a károsultaknak biztosított médiaszereplési lehetõséget a saját mûsorában, ami már önmagában is bosszantó lehetett a hatalomnak. Azonban Budaházy továbbment: vállalta, hogy õ arccal, névvel megjelenik a bíróságon, és kész igazolni, mint közvetett koronatanú, hogy a megfélemlített károsultakkal mik történtek, történnek a mai napig.
 
Hunnia és annak "nemzetbiztonsági kockázata"
 
Budaházy György és Toroczkai László hívta életre a Hunnia Mozgalmat, mint egy Köztársaságot felváltó, ideiglenes államot, alulról szervezkedve, saját rendszerként. A Nemzetbiztonsági évkönyv is megjegyzést tesz a kezdeményezésrõl, mint Toroczkai és Budaházy belsõ szervezkedésérõl. A Razzia is Hunniához köthetõ akcióterv.

Ami nem került nyilvánosságra, de Gyuri tervbe vette, hogy "megszerez" egy települést, ami kijelenti elszakadási szándékát a Magyar Köztársaságtól, és majd késõbb próbál rávenni más településeket is a csatlakozásra. Mivel én magam nem vettem részt semmilyen formában sem aktívan Hunnia tevékenységében, így igazán keveset tudok errõl is, mint arról is, hogy Hunnia Mozgalom saját pénzt akart bevezetni idõvel saját tagjai között, amivel a bankok és a pénzes tõkének tett volna keresztbe, de a titkosszolgálatok biztosan képben vannak ezekrõl a tervekrõl is, így Budaházy Györgyöt le kellett tartóztatni.
 
(Turner Gábor - Szent Korona Rádió)
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.